Wednesday 9 April 2014

,,Nagu päris''

1. aprillil külastasin Nõmme raamatukogu, kus avati Nõmme kultuurikeskuse Kunstistuudio poolt näitus ,,Nagu päris''. Eksponeeritud olid koopiamaalid erinevatelt tuntud kunstnikelt ning tušijoonistused. Näitusel olid välja toodud järgnevate kunstnike tööd: Kaja Hiiemaa, Rita Enna, Olav Maranik, Ilmatar Rooda, Liivia Mahlapuu, Sheila-Mari Sang, Johanna Väinaste, Grete Madar ja Maia Noorväli. Kunstistuudiot juhendab Maia Noorväli. Näitus on avatud 2.aprillist kuni 30.aprillini. 

Jäljendatavad kunstnikud sai igaüks ise valida ning seal esines selliseid tuntud nimesid nagu Vincent can Gogh, Konrad Mägi, Paul Sezanne, William Turner jne. 

Jaapani tušimaalides oli kujutatud bambuseoksi, kalasid, ploomiõisi ja Hiina Sinise Hobuse Aasta puhul ka hobuseid.

Maalid olid äärmiselt sarnased originaalile ning raske oli neil vahet teha. Kõik tööd olid väga omamoodi ja  meeldis ka teatav suur kontrastsus piltide vahel. Kuna kogu see üritus ja kunstistuudios käimine on vabatahtlik üritus, siis oli ka töödelt aru saada, et loomeprotsessi olid kõik õpilased nautinud ning ka piisaval määral tõsiselt võtnud. Peamiselt oli kasutatud guašše ning õlimaali. 

Kelly del Rosso ,,Mystical'' -Johanna Väinaste

Antud pilt meeldis eelkõige oma värvikirevuse pärast ja teatava maagilisuse tõttu, mis maalilt õhkus.
                 William Turner ,,Fishermen upon a Lee-Shore in Squally Weather''

Grete Madari poolt kujutatud William Turneri töö puhul meeldis mulle kindlasti hea värvidekasutus ning detailide osav välja toomine, merelained olid tõesti suurepäraselt õnnestunud. Pildile on loodud täpselt vastav meeleolu, mis paneb antud töösse rohkem süüvima. Teost vaadates võib lausa tunda mere lõhna ja kuulda selle kohinat ning omab teatavat mõju vaatlejale.



No comments:

Post a Comment